Vandaag de dag willen we hulde te brengen aan een minder bekende bijdrage- Tommy Flowers . Bletchley Park doorbraken waren het product van de theoretische wiskundige helderheid in combinatie met schitterende staaltjes van techniek-niets meer dan Flowers 'creatie van Colossus , 's werelds eerste programmeerbare, elektronische computer.
Foto van Dr Thomas "Tommy" Bloemen. Overgenomen met toestemming van de familie Bloemen
In 1942 de moeilijkste opgave in oorlogstijd codebreakers Bletchley Park werd het ontcijferen van berichten gecodeerd door Lorenz , die door Duitsland voor hun meest geheime communicatie. In eerste instantie Lorenz berichten werden gebroken met de hand, met behulp van ingenieuze, maar tijdrovende technieken. Om dingen te versnellen, werd besloten om een machine om delen van het decoderen proces te automatiseren op te bouwen. Dit deel-mechanische, part-elektronisch apparaat werd genoemd Heath Robinson , maar hoewel het hielp, was onbetrouwbaar en nog te traag.
Tommy Flowers was een expert in het gebruik van relais en thermionische kleppen voor het schakelen, dankzij zijn onderzoek de ontwikkeling van telefoonsystemen. In eerste instantie werd hij opgeroepen om Bletchley Park om te helpen Heath Robinson te verbeteren, maar zijn bezorgdheid over het ontwerp waren zo groot dat hij kwam met een geheel nieuwe oplossing-een elektronische machine, later gedoopt Colossus.
Bij Flowers het idee voor Colossus voorgesteld in februari 1943, Bletchley Park het beheer bang dat, met circa 1.600 thermionische kleppen, het zou onbetrouwbaar zijn. Op basis van zijn vooroorlogse onderzoek, Flowers was uiteindelijk in staat om iets anders te overtuigen hen, met het bewijs dat kleppen betrouwbaar is op voorwaarde dat de machine waarop ze werden gebruikt in werd nooit uitgeschakeld. Ondanks dit, echter, Bletchley Park de deskundigen nog steeds sceptisch dat een nieuwe machine kan klaar zijn snel genoeg en weigerde verder te gaan met het.
Gelukkig Bloemen was zich niet afschrikken, en overtuigde de Britse Post Office Research Center op Dollis Hill in Londen om het project in plaats daarvan goed te keuren. Werken de klok rond, en gedeeltelijk financieren het uit eigen zak, Flowers en zijn team voltooide een prototype Colossus in slechts 10 maanden.
Foto van de herbouwde Colossus die u kunt bezoeken op het Nationale Museum of Computing in het Verenigd Koninkrijk
Overgenomen met toestemming van het Nationaal Museum of Computing.
Overgenomen met toestemming van het Nationaal Museum of Computing.
De eerste Colossus in werking getreden in Bletchley Park in januari 1944. Het overtrof alle verwachtingen en was in staat om ontlenen veel van de Lorenz instellingen voor elk bericht binnen een paar uur, in vergelijking met week eerder. Dit werd gevolgd in juni 1944 door een 2400-klep Mark 2 versie die nog krachtiger, en die van vitaal belang om de D-Day landingen te helpen. Tegen het einde van de oorlog waren er 10 Colossus computers in Bletchley Park werkt 24/7.
Zodra de oorlog voorbij was, werd al melding gemaakt van Colossus verboden door de Official Secrets Act . Acht van de machines werden ontmanteld, terwijl de overige twee werden gestuurd naar Londen, waar zij zouden zijn gebruikt voor spionage tot 1960. Het was pas in de jaren 1970 dat de Colossus kon beginnen aan de rechtmatige kroon te eisen in de voorhoede van de computer geschiedenis.
Tommy Flowers overleed in 1998, maar we mochten pas om bij te praten met enkele van zijn team die heeft geholpen bij het bouwen en onderhouden Colossus.
Deze week luidt de opening van een nieuwe galerij gewijd aan de Kolossus van de Britse National Museum of Computing , gevestigd in Bletchley Park. De herbouwde Colossus is te zien, en in de komende weken zal worden samengevoegd met de interactieve tentoonstellingen en displays. Bletchley Park is minder dan een uur van het centrum van Londen, en maakt een passende bedevaart voor iedereen die geïnteresseerd is in de informatica.
Geplaatst door Lynette Webb, Senior Manager, Externe Betrekkingen
(Cross-te vinden op de European Public Policy Blog )
No comments:
Post a Comment