Wednesday, March 31, 2010

Gmail voegt ondersteuning toe voor OAuth Authentication

Gmail voegt ondersteuning toe voor OAuth Authentication: "Google Code Blog aangekondigd dat Gmail begon te OAuth authenticatie voor IMAP en SMTP ondersteuning. Wat dit betekent is dat de ontwikkelaars in staat zal zijn om applicaties te maken die gebruik maken van Gmail gegevens, zonder dat uw wachtwoord invoeren.

"Naast het gemakkelijker maken voor gebruikers hun gegevens te exporteren wij ook hen in staat stellen aan derden toestaan (niet-Google ontwikkelde) toepassingen en websites voor toegang tot hun gegevens bij Google. Hoewel het mogelijk is voor een gebruiker om deze toegang door machtigen openbaarmaking van hun Google-account wachtwoord om de derde app, het meer veilig is voor de app ontwikkelaar aan de industrie standaard protocol genaamd OAuth die de gebruiker in staat stelt om hun toestemming voor bepaalde delen van hun toegang zonder wachtwoord te geven gebruik ", zegt Google.

GMail Drive is een populaire applicatie die uw Gmail-account gebruikt om bestanden op te slaan. Na het installeren van de toepassing, vraagt hij uw gebruikersnaam en wachtwoord in om gegevens te verzenden naar uw Gmail-account. Als u niet van de toepassing vertrouwt, is het niet een goed idee om het wachtwoord van uw Google-account.


Wanneer toepassingen zoals Gmail Drive te schakelen naar OAuth authenticatie, zult u niet langer om uw referenties. In plaats daarvan, de toepassing van Google opent een webpagina en je hebt het verzoek te staan.

Een voorbeeld van een toepassing die al gebruikt OAuth authenticatie SmartPush een iPhone app waarmee je filteren e-mail alerts.

"

No comments: