Wednesday, August 4, 2010

Google Wave te worden gestaakt

Google Wave te worden gestaakt: "Google-blog aangekondigd dat Google Wave , het innovatieve communicatieplatform vorig jaar uitkwam, zal worden gestaakt.

"Wave heeft niet gezien de gebruiker adoptie willen we graag hadden gezien. Wij zijn niet van plan te blijven ontwikkelen Wave als standalone product, maar we zullen de site onderhouden van ten minste tot het einde van het jaar en uitbreiding van de technologie voor gebruik in andere Google projecten. De centrale delen van de code, evenals de protocollen die veel van Wave innovaties, zoals sleep-and-drop en karakter-per-karakter hebben gedreven live te typen, zijn reeds beschikbaar als open source, zodat klanten en partners kan blijven de innovatie zijn we begonnen. "

Google Wave heeft veel interessante eigenschappen, maar de interface is verwarrend en moeilijk te gebruiken. Hoewel velen dachten dat Google Wave zal opnieuw uitvinden e-mail , Google's dienst in combinatie van een online document-editor met een instant messenger. Google Wave maakt het mogelijk om "live"-documenten die zijn gewijzigd gezamenlijk in real-time, maar het is meer dan een gemoedelijke versie van Google Docs. Het is gebaseerd op een open protocol , zodat u een golf services te bewerken met behulp van meerdere. Het is uitbreidbaar , zodat u kunt bouwen gadgets en robots die nieuwe functionaliteit toe te voegen.

Google Wave had veel potentie, maar Google er niet in geslaagd om een aantrekkelijke gebruikerservaring te bouwen en een aantal use cases te definiëren voor de toepassing. In plaats van het bouwen van een general-purpose-interface voor Google Wave, zou Google het platform hebben gebruikt om meerdere toepassingen met duidelijk omschreven doelstellingen te creëren: een nieuwe versie van Google Chat, een nieuwe versie van Google Docs, een brainstorm-app, enz.

Nu dat Google Wave wordt stopgezet, zal een aantal van zijn functie worden toegevoegd aan andere services van Google (Gmail, Google Docs), maar het platform zal verdwijnen. Het is duidelijk dat Google niet wil investeren in niche diensten, die een grote kans voor starters. "We willen dingen doen die belangrijk zijn voor een groot aantal mensen op schaal", zei de CEO van Google, Eric Schmidt, in een interview .


"

No comments: