Saturday, October 8, 2011

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop: Chrome Remote Desktop is een nieuwe Chrome-extensie die kunt u op afstand bedienen van een computer van uw browser. Het is de eerste software die een technologie met de codenaam "chromoting" gebruikt en het is vooral handig als je een Chromebook.
Het doel van deze beta release is de kern Chrome Remoting technologie te demonstreren en feedback te krijgen van gebruikers. Deze versie stelt gebruikers in staat om te delen met of toegang tot een andere computer te krijgen door middel van een one-time authenticatie code. Toegang is alleen gegeven aan de specifieke persoon de gebruiker identificeert slechts een keer, en het delen sessie is volledig beveiligd.

Een mogelijke gebruik van deze versie is de remote IT helpdesk geval. De helpdesk kan gebruik maken van de Chrome Remote Desktop BETA naar een andere gebruiker te helpen, terwijl omgekeerd een gebruiker kan hulp krijgen door het opzetten van een deelsessie zonder dat daarbij hun bureau. Bijkomende use cases, zoals de mogelijkheid om uw eigen computer toegang op afstand zijn binnenkort.

Chrome Remote Desktop BETA is volledig cross-platform, dus je kunt twee willekeurige computers die een Chrome-browser zijn, waaronder Windows, Linux, Mac en Chromebooks.

Ik heb de uitbreiding op een Dell-laptop die Windows 7 draait en op een Samsung Chromebook. De uitbreiding heeft meer dan 17 MB, dus je moet een beetje wachten tot het gedownload en geïnstalleerd. Na de installatie van de extensie op mijn Dell-laptop, ik klikte op de nieuwe icoon van de nieuwe tab pagina en Chrome Remote Desktop vroeg me om "te verlenen uitgebreid toegangsrechten" op mijn computer.


Chrome Remote Desktop is een speciale extensie, omdat het kan worden gebruikt om uw computer te besturen. Het is interessant dat de uitbreiding van Google Talk-technologie gebruikt om berichten te verzenden.



Wanneer u besluit om uw computer te delen, Remote Desktop genereert een code die u moet invoeren op een tweede computer.


Hier is wat er gebeurt na het installeren van de uitbreiding op mijn Chromebook:



De prestaties zijn redelijk goed, maar het hangt af van uw internetverbinding en de computers die u gebruikt. De uitbreiding is vooral handig voor bedrijven en het zal Chromebooks nog aantrekkelijker voor bedrijven.

{Bedankt, Venkat . }

No comments: