Wednesday, November 3, 2010

De invoering van de Messenger Connect Chat Control

De invoering van de Messenger Connect Chat Control: "

Een paar weken geleden hebben we aangekondigd dat Messenger Connect is uit de bètafase en wereldwijd beschikbaar zijn. Ik wilde deze gelegenheid aangrijpen om enkele details te delen over een van de functies heb ik gewerkt aan te nemen: de Messenger Connect Chat Control. Deze regeling laat toe mensen op uw site om te chatten in real time. Elke gebruiker kan de chatsessie. deelnemen aan een gebruiker moet gewoon aan te melden met een Windows Live ID, dat wil zeggen met een Hotmail of Messenger-account.

Het Chat-Control komt momenteel in twee kleuren thema's: licht en donker. Hier zijn een paar kiekjes.

image image

Hoe werkt de Chat Control waarde toevoegen aan uw site?

De Chat Control voegt waarde toe aan uw site op een aantal manieren. Hier zijn slechts een paar.

Gebruikers meer tijd besteden op uw site

  • Uw gebruikers zullen meer bezig met inhoud van uw site, omdat ze in staat zijn om over te praten met anderen in real-time.
  • Het is geweldig voor real-time gebeurtenissen, maar het is ook een koele commentaar tool. Als u live inhoud, zoals een video-stream van een evenement, het toevoegen van de buurt real-time chat-mogelijkheden is leuk omdat je gebruikers kunt praten over wat zij zien als het gebeurt. Omdat de Chat Control bewaart de chatgeschiedenis voor een tijdje, toe te voegen naast een artikel of een andere statische inhoud maakt het een geweldige gadget commentaar dat de toegevoegde waarde van updates in real time is.

Je zult verwerven van nieuwe gebruikers via de sociale netwerken van uw bestaande gebruikers

  • Delen en uitnodigend is gemakkelijk met de Chat-besturingselement. Gebruikers kunnen hun vrienden uitnodigen om deel te nemen in de chat, en kan plaatsen op hun nieuws-feed, zodat hun vrienden te zien. Dit betekent dat je verkrijgt meer nieuwe gebruikers via de sociale netwerken van uw bestaande gebruikers.
  • Als gebruikers hun vrienden uitnodigen, kunnen ze prive-gesprekken in de chat Control zonder uw site te verlaten.
  • Als een gebruiker verbinding heeft gemaakt met een Windows Live-account op Facebook, die een gebruiker kan eenvoudig contact vrienden uitnodigen in de chat en schrijven op de muur.

Het vereist geen middelen van uw site en toch is schaalbaar en eenvoudig toe te voegen

  • Het Chat-Control wordt geleverd met de omvang en de betrouwbaarheid van de Messenger-service. Het Chat-Control kan omgaan met veel gebruikers, recht uit de doos - u hoeft niet te investeren in extra hardware of bandbreedte, en hoeft niet elke server code te schrijven.
  • U kunt eenvoudig de Chat Control naar uw site. Gewoon inschrijven voor een applicatie-id, voeg een paar regels code aan uw HTML, en je bent klaar.

You're in control

  • U kunt matige de inhoud van de chat. U kunt berichten verwijderen en kan gebruikers blokkeren detachering naar een chat op uw site.
  • U kunt meer dan een praatje in de dezelfde pagina, rond verschillende thema's.
  • U kunt een gesprek hebben over hetzelfde onderwerp op meer dan een pagina in uw site.
  • De Chat Control laadt asynchroon en loopt in een IFRAME. Dit betekent dat het zal een minimaal effect op de belasting van uw pagina tijd en middelen.

Look and Feel

Een gebruiker die bladert een site met de Chat Control ziet een live stoom van de berichten.

image

De gebruiker wordt verzocht zich aan te melden met een Windows Live ID om te kunnen deelnemen.

image

Eenmaal aangemeld, de gebruiker berichten kunt plaatsen. Berichten gepost door vrienden van de gebruiker worden gemarkeerd in het licht blauw.

image

Wanneer de gebruiker de Vrienden geldt als-filter wordt aangegeven door de gele pijl-de gebruiker ziet alleen de berichten die door vrienden van de gebruiker.

image

Als de snelheid van de boodschap van detachering wordt hoog, de Messenger-service regelt mensen in virtuele subgroepen, zodat ze niet worden overspoeld met berichten. Wanneer dit gebeurt, is de gebruiker nog steeds gegarandeerd alle berichten van vrienden te zien.

Uit te nodigen en ervaringen te delen

Zoals hierboven is aangetoond in het teken-scherm, kan de gebruiker een selectievakje op de wens om een link te delen met vrienden geven te selecteren. Als de gebruiker kiest dat vakje, wordt informatie over de pagina worden geplaatst te voeden van de gebruiker in Windows Live. Als de gebruiker verbinding heeft gemaakt met een Windows Live-account om een Facebook-account, zal de informatie ook worden geplaatst op de muur van de gebruiker op Facebook.

Daarnaast kan de gebruiker ervoor kiezen om vrienden uit te nodigen om deel te nemen aan de chat. Te klikken op de Vrienden tabblad toont vrienden die online zijn.

image

Het kiezen van een vriend in de lijst en vervolgens te klikken op uitnodigen begint een prive-chatsessie met de gebruiker vriend.

image

De vriend die wordt uitgenodigd zal het gesprek waar die vriend is aangemeld bij Messenger te zien.

Administratieve capaciteiten

De Chat Control zou niet compleet zijn zonder een aantal administratieve mogelijkheden. De eigenaar van de applicatie ID-dat wil zeggen, de gebruiker van wie Live ID werd gebruikt om te registreren voor de toepassing ID-heeft extra rechten. Zodra je je aanmeldt bij de Chat Control met de Live ID van de applicatie eigenaar, hebt u de toevoeging functionaliteit van het blokkeren van gebruikers en het verwijderen van alle berichten.

image

Zodra een gebruiker is geblokkeerd door de eigenaar van de applicatie, die gebruiker niet in staat zijn om inhoud te publiceren naar een chat op de site.

En natuurlijk kunnen gebruikers ook hun eigen berichten verwijderen.

Het toevoegen van de Chat Control aan op uw site

Let's Get Down om de details van wat er nodig is om de Chat-besturingselement toevoegen aan uw pagina. Hier is een voorbeeld van een minimale pagina die alleen de Chat Control in.

image

Interessante lijnen hier op te merken:

  • Lijn 4-uitroepen van de wl XML namespace. Deze naamruimte wordt gebruikt om Windows Live Messenger toe te voegen aangepaste tags Connect. De Chat Control is een van die tags.
  • Lijn 7-Haal het Messenger Connect loader. Dit is een client-side loader dat laadt Windows Live scripts asynchroon zonder het blokkeren van de laadtijd van pagina.
  • Lijn 10-Het toevoegen van de Chat-besturingselement aangepaste tag:

    o Lijn 11-Uw aanvraag ID.

    o Lijn 15-Hier geef je een naam voor het onderwerp van gesprek. Zodra je de controle plaats meer dan een Chat met dezelfde gebeurtenis-attribuut in uw site, maken ze allemaal hetzelfde gesprek.

Deze pagina kan een statische HTML-pagina zijn. Geen server-code nodig is. Toen de Boodschapper Connect loader wordt geladen door de browser, het draait client-side code die wl scant de pagina op zoek naar HTML-tags voorafgegaan. Na dat een aantal client-side code wordt uitgevoerd en voegt HTML-elementen aan die tags, en vervolgens de Chat-besturingselement wordt weergegeven.

U kunt zich inschrijven voor een aanvraag ID door te gaan naar http://manage.dev.live.com .

What's next?

"

No comments: