Tuesday, April 12, 2011

Paginering komt naar Google Docs

Paginering komt naar Google Docs: "(Cross-gepost van de Google Docs Blog)

Precies een jaar geleden lanceerden we een nieuwe versie van de Google-document-editor , gemaakt vanaf de grond opgebouwd om mogelijkheden te profiteren van de nieuwste moderne web browsers zoals Chrome. In het bijzonder hebben we gebakken in een manier van ondersteunende tekst functies die standaard zijn niet inbegrepen bij browsers, bijvoorbeeld, voegden we een liniaal voor het regelen van de marges, tekst die en wraps rond afbeeldingen docs te creëren in het oog springende besprekingen voor een meer op samenwerking het bewerken van ervaring.

Vandaag, we doen nog een primeur voor webbrowsers door toevoeging van een klassieke tekstverwerker feature-paginering, de mogelijkheid om visuele pagina's op uw scherm te zien. We zijn ook met behulp van paginering en een aantal van Chrome de mogelijkheden ter verbetering van hoe de drukkerij in Google Docs. Paginering rolt nu en beschikbaar moet zijn voor iedereen aan het eind van de dag.


Paginering voegt visuele pagina-einden terwijl je het bewerken van uw documenten, zodat je nu kunt zien hoeveel pagina's van dat rapport dat u daadwerkelijk klaar bent. Omdat we in staat om aan te tonen u afzonderlijke pagina's, kunnen we de manier waarop andere functies werken ook verbeteren: headers tonen nu tot aan de bovenkant van elke pagina in plaats van alleen aan de bovenkant van uw document, handmatige pagina-einden daadwerkelijk verplaatsen van tekst op een nieuwe pagina en voetnoten aan de onderkant van de pagina's zelf.


Als u liever het bewerken van documenten met een continue lay-out, kunt u deze verbergen pagina-einden door het selecteren van de "Compact" document uitzicht vanaf de "View" menu.


Paginering verandert ook wat mogelijk is met het afdrukken in moderne browsers. We hebben nauw samengewerkt met het Chrome-team op de recente invoering van een webstandaard , zodat we kunnen beschikken over ondersteuning van een heet native afdrukken. Voor, als je wilde het document hebben we nodig zou hebben om eerst te converteren naar een PDF, die je dan zou moeten openen en printen zelf uit te printen. Met native afdrukken, kunt u rechtstreeks afdrukken vanuit uw browser en het afgedrukte document zal altijd precies overeenkomen met wat je ziet op je scherm.

Voor nu, native afdrukken is alleen beschikbaar in Google Chrome, maar we hopen ook andere browsers dezelfde web-standaard te implementeren, zodat iedereen de best mogelijke afdrukken ervaring met Docs hebben.

Paginering en inheemse afdrukken zijn goede voorbeelden van hoe de moderne browsers maken het mogelijk om de beste delen van de desktop-ervaring te nemen en breng ze online. Gelieve te delen uw feedback over de Google Documenten forum .

Geplaatst door Luiz Pereira, Software Engineer
"

No comments: