Wednesday, September 7, 2011

Gmail: Het is koeler in de cloud

Gmail: Het is koeler in de cloud: Cloud computing is veilig , eenvoudig , houdt u productief en bespaart u geld. Maar de wolk kan ook energie besparen. Een recent rapport van het Carbon Disclosure Project (CDP) en Verdantix schat dat cloud computing het potentieel om de wereldwijde kooldioxide-uitstoot te verminderen door miljoenen ton heeft. En Jonathan Koomey, een consulting professor aan Stanford, die heeft ertoe geleid dat verschillende studies over het datacenter het energieverbruik, heeft geschreven dat voor veel bedrijven, de cloud 'is aanzienlijk meer energie-efficiënter dan het gebruik van in-house datacenters. "

Omdat we voor duurzaamheid , we aangescherpt onze potloden en keek naar onze eigen diensten om te zien hoe ze het doet tegen de alternatieven.

We vergeleken Gmail met de traditionele enterprise e-mail-oplossingen is het vervangen voor meer dan 4 miljoen bedrijven. De resultaten waren duidelijk : overschakelen naar Gmail kan bijna 80 keer meer energie-efficiënt dan het draaien van in-house e-mail zijn. Dit komt omdat cloud-gebaseerde diensten zijn meestal ondergebracht in zeer efficiënte datacenters die werken op een hogere bezettingsgraad en de server te gebruiken hardware en software die speciaal is gebouwd voor de diensten die zij leveren-voorwaarden die kleine bedrijven zelden in staat zijn om te maken op hun eigen.

Een illustratie van inefficiënte server gebruik door kleinere bedrijven ten opzichte van een efficiënte benutting in de cloud.

Als je meer van een romantischer dan een ondernemer, denk aan het op deze manier: het kost meer energie om een bericht te sturen in een fles dan aan Gmail te gebruiken voor een jaar, zolang je tellen (PDF) van de energie die wordt gebruikt naar de fles en de wijn die u dronk te maken.


Liepen we een soortgelijke berekening voor YouTube en de resultaten zijn nog treffender: de servers die nodig is om een ​​minuut van YouTube af te spelen ongeveer 0,0002 kWh energie verbruiken. Om dat in perspectief, duurt het ongeveer acht seconden voor het menselijk lichaam te branden uit dat hetzelfde bedrag. Je zou naar YouTube kijken voor drie rechte dag voor onze servers om de hoeveelheid energie die nodig is om te produceren, te verpakken en een enkele DVD schip consumeren.


Bij de berekening van deze cijfers, hebben we onder meer de energie die wordt gebruikt door alle Google-infrastructuur ter ondersteuning van Gmail en YouTube. Natuurlijk, je eigen laptop of telefoon verbruikt ook energie terwijl je de toegang tot Google, dus het is belangrijk om te kiezen voor een efficiënt model .

Er is nog veel te leren over de mondiale effecten van cloud computing, maar een ding kunnen we met zekerheid zeggen: bit voor bit, e-mail voor e-mail en video voor video, het is meer efficiënt in de cloud.

Geplaatst door David Jacobowitz, Program Manager, Groen Engineering en Operations

No comments: