Wednesday, September 7, 2011

Offline Google Docs

Offline Google Docs: Zoals beloofd, Google gestart met de uitrol van de offline versie van Google Docs, maar verwacht niet te veel. Net als de offline Gmail en Google Calendar offline , werkt Google Docs offline alleen als u gebruik maakt Chrome en installeer een applicatie van het Chrome Web Store.

Als u offline bent, Google Docs toont een vereenvoudigde interface die alleen staan ​​de documenten en spreadsheets die in de cache. Je kunt ze alleen bekijken, dus de meeste van de functies van Google Docs menu's zijn uitgeschakeld.




Net als de offline Gmail, Google Docs gebruikt een andere interface die ook kan worden geopend wanneer je online bent als u naar: https://docs.google.com/offline/ . "Offline toegang is alleen beschikbaar voor documenten en spreadsheets. Wanneer u Google Docs hebt geopend en beschikt over een internetverbinding, uw meest recent geopende documenten en spreadsheets zullen sync en wordt offline beschikbaar. Presentaties, tekeningen en andere items zijn momenteel niet offline beschikbaar," verklaart Google.


Een ander nadeel is dat je niet kunt uw documenten en spreadsheets, een functie die beschikbaar was in de Gears implementatie.


Op dit moment offline Google Docs is zeer beperkt en kan alleen worden gebruikt om een ​​deel van uw documenten en spreadsheets te openen. Het is interessant om te merken dat de apps aangedreven door Gears waren een stuk krachtiger en werkte in andere browsers: Firefox, Safari, IE. Misschien Google niet moeten deprecated Gears en gehandicapten de functies die Gears gebruikt totdat de HTML5-implementaties waren goed genoeg.

No comments: