Saturday, September 3, 2011

'Overgangsperiode' voor honderden onbetrouwbare overheidssites - Internet & Media - VK

VK UPDATE Nu minister Donner afgelopen nacht maatregelen heeft aangekondigd om honderden sites van de overheid veiliger te maken, is er sprake van een overgangsperiode. Het operationele beheer van de sites is in handen van de overheid.

Nu de overheid het vertrouwen in de certificaten van Diginotar heeft opgezegd, wordt zo snel mogelijk nu overgeschakeld op andere PKI-certificaten. Dat zijn de certificaten die de betrouwbaarheid van overheidssites zouden moeten garanderen. Op dit moment hebben bezoekers van de sites niet de zekerheid dat ze op de juiste site zitten en of hun privégegevens dus wel in betrouwbare handen komen.

De komende dagen moet blijken welke sites precies allemaal gebruikmaakten van certificaten van DigiNotar. Het gaat in ieder geval om die van DigiD, de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) en de Belastingdienst. De desbetreffende sites blijven wel in de lucht, omdat ook veel andere overheidssites daarvan afhankelijk zijn. Bij sites van de overheid waarvan de betrouwbaarheid niet vaststaat, krijgen gebruikers vanaf nu wel een waarschuwing te zien

'Overgangsperiode' voor honderden onbetrouwbare overheidssites - Internet & Media - VK

No comments: