Saturday, September 3, 2011

Google Desktop zal worden afgeschaft

Google Desktop zal worden afgeschaft: Een jaar geleden vroeg ik me af waarom Google Desktop nog steeds is beschikbaar voor download. De meeste besturingssystemen zijn desktop search functies en hebben ondersteuning voor gadgets, was een van de Google Desktop de ingebouwde gadgets gebroken en Google was zou mensen aanmoedigen om hun bestanden te uploaden naar online diensten zoals Google Drive Google Docs.

Waarschijnlijk het laatste bericht uit de blog van Google Desktop is bekend dat de software zal worden stopgezet.
Desktop is gebruikt door tientallen miljoenen mensen en we zijn vernederd door het gebruik ervan en grote feedback van gebruikers. Echter, de afgelopen zeven jaar hebben we ook getuige van een aantal grote veranderingen in de manier waarop gebruikers op te slaan en de toegang tot hun eigen gegevens, met veel bewegende om web-based applicaties. Er is een belangrijke verschuiving van lokaal naar cloud-gebaseerde opslag en rekenkracht, evenals de integratie van Google Desktop-functionaliteit (zoals lokaal zoeken) in de meeste moderne besturingssystemen. Dit is een positieve ontwikkeling voor de gebruikers en we zijn blij dat de meeste mensen nu directe toegang tot hun persoonlijke informatie te hebben. Als zodanig, zullen we stoppen met ondersteuning voor Google Desktop, inclusief alle van de bijbehorende API's, diensten, plugins en gadgets.

Met ingang van 14 september zal Google Desktop niet meer beschikbaar zijn voor download, en bestaande installaties zullen niet worden bijgewerkt met nieuwe features of fixes bevatten.


Google Desktop is gebleken dat het mogelijk is om te fuseren twee totaal verschillende zoekfuncties: een Web zoekmachine en een tool voor het doorzoeken van de documenten van uw computer. Toont een OneBox met de resultaten van uw eigen computer verrast veel gebruikers, die vroeg zich af of Google al hun documenten uploaden naar index hen. Uiteraard was dit niet waar, maar het resultaat was indrukwekkend. Het is vreemd om te zien dat Google niet een OneBox met zoekresultaten van Google Docs, Picasa Web Albums, Gmail en andere diensten die uw gegevens op te slaan aan te bieden.


Oorspronkelijke codenaam van Google Desktop was 'Total Recall'. Niniane Wang, een voormalige Google-ingenieur die werkte op de Google Desktop Search, heeft een aantal fantastische verhalen uit het eerste jaar van de ontwikkeling van de software. "Ons team bestond uit vijf ingenieurs. We waren een hechte groep. In de eerste 3 maanden, we hashed wat we zouden bouwen, schreef 13 ontwerpen docs, en het merendeel van de kenmerken van het product. Het was een van de meest productieve drie maanden van mijn carrière. "

Ander Google-product dat zal verdwijnen is Google Pack , een verzameling van software aanbevolen door Google. "Google Pack werd in 2005 geïntroduceerd om het makkelijk te downloaden en installeren van een pakket van Google en toepassingen van derden die heeft geholpen gebruikers krijgen het meeste uit hun computers. Google Pack was verantwoordelijk voor het bijtanken van 100s van miljoenen software downloads. Veel is veranderd in de afgelopen zes jaar. Vrijwel alle nieuwe applicaties en diensten zijn nu op het web. "

In feite is de lijst van producten die zullen worden gesloten is indrukwekkend: Aardvark, Fast Flip, Image Labeler, Google Notebook (alle noten zullen worden geëxporteerd naar Google Docs), Sidewiki, Aangemelde Link. Er is een hoop rommel die verwijderd moet worden en veel van de dingen die maakte de oude Google vinkje zal verdwijnen. Het is het begin van een nieuw tijdperk voor Google en het verleden achter te laten aan een betere toekomst te creëren. Het meest waarschijnlijk, in een paar maanden zul je realiseren dat Google is een heel ander bedrijf en Google + is veel meer dan alleen de naam van een dienst. Het is de nieuwe iGoogle, de nieuwe Google Labs, de nieuwe Google Desktop, de nieuwe Google Pack - het platform dat onder meer meest interessante apps van Google, zullen de totale al uw gegevens en maakt het meer handig met de hulp van je vrienden. Het duurt wel even wennen.

{Bedankt, Stefan . }

No comments: